

کاربران عزیز رایاکال سلام، حتما شما با واژه ایمیل (Email) آشنا هستید، ابزاری که در طول روز بسیار با آن سر و کار دارید. یکی از پرکاربردترین ابزارهای ارتباطی موجود در اینترنت، ایمیل میباشد؛ از این رو، در این مقاله، آموزش گام به گام چگونگی ساخت ایمیل همراه با تصاویری از تمامی مراحل (آسان ترین روش) و همچنین اهمیت ساخت ایمیل به صورت جامع و کامل ارائه خواهد شد؛ در ادامه با ما همراه باشید.
اهمیت ساخت ایمیل
در گذشته ارسال نامه از طریق پست، فکس، تلگراف و… صورت میگرفت، اما با گذشت زمان، اداره پست وظیفه ارسال و رساندن نامهها به مردم را به عهده گرفت؛ امروزه یکی از پرکاربردترین ابزارهای ارتباطی در اینترنت، جهت ارسال نامههای کاربران به یکدیگر، ابزار ایمیل می باشد. هر یک از کاربران اینترنت، میتوانند یک ایمیل یا صندوق پستی مخصوص خود داشته باشند تا بدین وسیله نامههای الکترونیکی خود را برای دیگر کاربران ارسال و از همین طریق نیز، نامههای دیگران به خود را دریافت نمایند. این صندوق پستی برای هر کاربر منحصر به فرد است و مختص خود اوست؛ از این رو محیطی امن را جهت ارتباط با دیگران فراهم میکند. بنابراین، ساخت ایمیل جهت برقراری ارتباط اینترنتی و الکترونیکی از اهمیت بالایی برخوردار است.


ایمیل چیست و چند نوع دارد؟
Email (ایمیل) مخفف کلمه انگلیسی Electronic Mail (پست الکترونیکی) است. ایمیل یک راه ارتباطی میان دو کاربر میباشد که از طریق آن، اطلاعات درون کامپیوتر خود (این اطلاعات شامل فایل متنی، فایل صوتی، فایل عکس، فایل ویدیویی و… میباشد) را با یکدیگر تبادل میکنند. ایمیلها دو نوع دارند و از دو طریق میتوان آنها را ایجاد نمود.
نوع یک – ایمیلهایی که از طریق سایتهای اختصاصی ساخته میشوند و در اختیار کاربر قرار می گیرند. این گونه ایمیلها معمولا رایگان نیستند.
نوع دو – ایمیلهایی که به طور رایگان از طریق سایتها و سرویسهایی همچون Google، Yahoo و Hotmail در اختیار کاربر قرار میگیرند. (ایمیلهای نوع یک، موضوع مقاله پیش رو نخواهند بود و در این مطلب، فقط آموزش ساخت ایمیل نوع دو ارائه خواهد شد.)
بیشتر بخوانید: قطع دسترسی برنامهها به اینترنت در ویندوز
آموزش ساخت ایمیل
چگونگی ساخت Gmail (جیمیل)
مراحل ساخت Gmail (جیمیل) به صورت گام به گام، جهت فراگیری هرچه بهتر این مقاله ارائه شده است؛ ابتدا یک مرورگر دلخواه (به عنوان مثال مرورگر Chrome) را باز کرده و وارد سایت Gmail می شویم. سپس بر روی گزینه Create an Account (ایجاد یک حساب کاربری) کلیک می کنیم؛ ممکن است شما از قبل وارد یک حساب کاربری دیگر شده باشید که در این حالت، بر روی تصویر پروفایل Gmail قبلی (در گوشه بالای سمت راست صفحه نمایش) کلیک کرده و گزینه Add another account را انتخاب می کنیم. سپس از کادری که در صفحه جدید نمایان می شود، ابتدا بر روی گزینه Create account سپس بر روی یکی از گزینه های For myself (گزینه ۱ مطابق با عکس زیر) و To manage my business (گزینه ۲ مطابق با عکس زیر) بنا بر نیاز و صلاح دید خود کلیک می کنیم.


اکنون، وارد یک صفحه دیگر برای ساخت یک حساب کاربری جدید خواهیم شد. در کادر Create your Google Account فیلدهایی در رابطه با اطلاعات شخصی کاربر وجود دارند که باید به دقت و با حوصله پر شوند.
فیلد First name , Last name: در این فیلدها، کاربر نام و نام خانوادگی خود را وارد می کند.
فیلد Username: در این فیلد، کاربر باید برای حساب کاربری خود یک نام اختصاصی یا به اصلاح یک آدرس منحصر به فرد تعیین نماید؛ در صورتی که کاربر در این فیلد، نامی را وارد کند که قبلا توسط فرد دیگری ثبت شده باشد، گوگل، آن را نمی پذیرد و کاربر باید نام اختصاصی و آدرس دیگری را برای خود برگزیند.
فیلد Password و Confirm: کاربر بعد از پر کردن فیلد Username و انتخاب یک آدرس ایمیل اختصاصی برای خود، باید یک پسورد یا کلمه رمز در فیلد Password برای Gmail خود وارد کند و در فیلد Confirm دوباره آن را وارد کند تا اطمینان حاصل شود که اشتباهی در تایپ رخ نداده است؛ اگر تیک گزینه Show password را که در زیر این دو فیلد وجود دارد بزنیم، هرآنچه که تایپ می شود را می توان مشاهده کرد که در این صورت درصد خطا در تایپ کمتر خواهد شد.


پس از آنکه تمامی فیلد های این کادر، مرحله به مرحله پر شد، بر روی گزینه Next کلیک کرده و وارد کادر Verify your phone number خواهیم شد؛ کاربر در این بخش، شماره تلفن همراه خود را در کادر Phone number وارد می کند.


سپس گزینه Next را زده و کد تاییدی که از طرف سرویس Gmail به شماره تلفن همراه ثبت شده در مرحله قبل، ارسال خواهد شد، در کادر Enter verification code وارد کرده و در نهایت برای انجام مرحله بعدی بر روی گزینه Verify کلیک می کنیم.


پس از Verify کردن کد تایید، وارد کادر زیر می شویم؛ در این کادر، فیلدهایی وجود دارد که در ادامه به توضیح آن ها می پردازیم. توضیح مفصل این فیلدها جهت فراگیری هرچه کامل تر آموزش ساخت ایمیل خواهد بود.
فیلد Phone number (optional): وارد کردن شماره تلفن در این فیلد کاملا اختیاری می باشد اما بهتر است کاربر برای مواقع ضروری و امنیتی، شماره تلفن خود را وارد کند؛ لازم به ذکر است که اطلاعات خصوصی کاربر در مراحل ساخت جیمیل کاملا به صورت محرمانه باقی می ماند و به هیچ عنوان برای سایر کاربران نمایش داده نخواهد شد.
فیلد Recovery email address (optional): پر کردن اطلاعات مربوط به این فیلد همانند فیلد قبلی اجباری نیست اما بهتر است کاربر، با هدف ریکاوری، آدرس یک ایمیل دیگر را در این بخش وارد کند.
فیلد های Month، Day، Year: کاربر در این فیلدها به ترتیب ماه، روز و سال تولد خود را وارد می کند که بهتر است این اطلاعات واقعی باشد.
فیلد Gender: در این فیلد کاربر جنسیت خود را مشخص خواهد کرد. به عنوان مثال در صورت خانم بودن (مونث بودن) کاربر، باید گزینه Female انتخاب شود و در صورت مذکر بودن گزینه Male انتخاب خواهد شد.


پس از تکمیل اطلاعات مربوط به فیلدهای این بخش، گزینه Next را انتخاب کرده و وارد بخش Get more from your number می شویم. اگر بخواهیم شماره تلفن بیشتری را به اطلاعات قبل اضافه نماییم، بر روی گزینه Skip (گزینه ۱) کلیک خواهیم کرد و در غیر این صورت با کلیک بر روی گزینه Yes, I’m in (گزینه ۲) به مرحله بعد می رویم.


اکنون وارد صفحه Privacy and Terms (صفحه حریم خصوصی) خواهیم شد. در این صفحه، کاربر باید اطلاعات مربوط به شرایط و ضوابط گوگل را به طور کامل مطالعه کند و در صورت موافقت، در پایین این صفحه گزینه I agree را انتخاب نماید.


اکنون شما یک حساب کاربری گوگل (یک جیمیل) ساخته اید که این آدرس منحصر به فرد و مخصوص شما می باشد که می توانید جهت ارتباط الکترونیکی و تبادل اطلاعاتی با دیگر کاربران از آن استفاده نمایید.
کاربران عزیز در این مقاله، اهمیت ساخت ایمیل، آموزش گام به گام چگونگی ساخت ایمیل همراه با تصاویری از تمامی مراحل (ارائه آسان ترین روش) به صورت جامع و کامل ارائه شد در صورتی که این مطلب برای شما مفید واقع شده، نظرات و سوالات خود را برای سایت رایاکال ارسال نمایید. با تشکر فراوان
منبع: Indiatoday
نظرات کاربران