
مشکل شارژ نشدن باتری لپ تاپ از جمله مشکلات رایجی است که بسیاری از کاربران با آن دست و پنجه نرم می کنند.
معمولا وقتی کابل شارژر را به لپ تاپ وصل می کنید چراغ LED مخصوص شارژ روشن می شود که نشان می دهد باتری لپ تاپ شما در حال شارژ است. اما گاهی اوقات ممکن است به دلایل سخت افزاری یا نرم افزاری، باتری لپ تاپ شارژ نشود.
هدف ما در این مطلب، ارائه روشی موثر برای رفع مشکل شارژ نشدن باتری لپ تاپ است. روش هایی که در ادامه ارائه می شوند تقریبا برای همه لپ تاپ ها کاربرد دارند. لطفا تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
Power Troubleshooter
قدم اول برای حل مشکل شارژ نشدن باتری لپ تاپ عیب یابی از طریق Power Troubleshooter است.
به این منظور کافی است در قسمت جستجوی ویندوز، کلمه Troubleshoot را وارد کنید و سپس اینتر بزنید.

در پنجره باز شده از قسمت Power، روی گزینه Run The Troubleshooter کلیک کنید.

سیستم بعد از چند دقیقه، مشکل را پیدا می کند و دستورالعملی برای رفع آن ها ارائه می دهد. با انجام دادن آن ها، ممکن است مشکل به طور کامل، رفع شود.
Update Driver
هم زمان کلیدهای ویندوز و X را نگه دارید سپس از منو باز شده Device Manager را انتخاب کنید.
از پنجره باز شده روی Batteries کلیک کنید.

سپس روی گزینه Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery راست کلیک کنید و گزینه Uninstall Driver را انتخاب کنید.

سپس از سربرگ Action، گزینه Scan for hardware changes را انتخاب کنید.

مجددا از قسمت Batteries، روی گزینه Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery راست کلیک کنید و گزینه Update Driver را انتخاب کنید.

سیستم درایور باتری شما را آپدیت می کند و در صورتی که مشکل از باتری باشد با آپدیت درایور، مشکل رفع خواهد شد.
Reinsert Battery
دو روشی که برای رفع مشکل شارژ نشدن باتری لپ تاپ گفته شد جزء مواردی است که با تغییرات نرم افزاری قابل حل است اما گاهی ممکن است مشکل سخت افزاری باشد.
در قدم اول بهتر است ابتدا لپ تاپ خود را خاموش کنید و باتری آن را خارج کنید. سپس با استفاده از شارژر لپ تاپ را روشن کنید. اگر لپ تاپ بدون مشکل روشن شود به این معنی است که باتری شما مشکل دارد و بهتر است آن را تعویض کنید البته قبل از تعویض حتما روش بعدی را بخوانید.
Drain The Battery
قبل از تعویض باتری این روش را حتما امتحان کنید. باتری را درون لپ تاپ قرار دهید و شارژر را جدا کنید. سپس لپ تاپ خود را روشن کنید تا باتری کاملا تخلیه شود. حالا شارژر را وصل کنید و چند ساعت صبر کنید تا باتری کاملا شارژ شود. البته این روش در صورتی جواب می دهد که باتری شما اصطلاحا نیمه عمر باشد.
در صورتی که از این روش نتیجه ای نگرفتید بهتر است به فکر باتری جایگزین باشید.
Overheating
گاهی لپ تاپ ها به دلیل ساختار فیزیکی شان، به سرعت داغ می شوند که این افزایش دما می تواند تاثیر منفی روی باتری داشته باشد. بسیاری از کاربران از این نکته گله دارند که بعد از چند ساعت کار، دمای لپ تاپشان افزایش یافته و نمی توانند باتری را شارژ کنند.
در صورتی که با این مشکل مواجه شدید بهتر است برای مدتی کار را متوقف کرده تا دما به حالت عادی برگردد. البته بهتر است پیشگیری کنید و به این منظور Coolpad ها گزینه مناسبی به نظر می رسند. اما اگر هم امکان تهیه Coolpad ندارید بهتر است لپ تاپ خود را در حالتی قرار دهید که کمی از سطح زمین یا میز کارتان فاصله داشته باشد تا فن بتواند به درستی کار کند.
Update Bios
گاهی شارژ نشدن باتری لپ تاپ ریشه در Bios سیستم عامل شما دارد. از آن جایی که Bios با Motherboard در ارتباط است ممکن است شارژ نشدن باتری لپ تاپ به Bios مربوط باشد.
برای آپدیت Bios حتما لپ تاپ خود را به دست متخصصان بسپارید چون کار بسیار مهم و پیچیده ای است که ممکن است با کوچک ترین اشتباه، ضررهای جبران ناپذیری به سیستم شما وارد کند.
Clean Adapters And Connectors

شاید عجیب به نظر برسد اما گاهی گرد و خاک مانع از شارژ شدن باتری لپ تاپ می شود. بهتر است هنگامی که لپ تاپ شما خاموش است ابتدا شارژر را از برق جدا کنید سپس محل اتصال شارژر به لپ تاپ و هم چنین خود شارژر را کاملا پاک کنید.
Adapters And Connectors

قدم بعدی چک کردن آداپتور (منبع تغذیه) شارژر و هم چنین کانکتور (محل اتصال شارژر به لپ تاپ) ها است. در صورتی که مطمئن شدید که باتری لپ تاپ شما سالم است پس ممکن است به علت خرابی هر کدام آداپتور یا کانکتور، شارژر به درستی عمل نکند.
برای بررسی هر کدام و تایید سلامت آداپتور و کانکتور بهتر است به متخصصان کامپیوتر مراجعه کنید.
هر کدام از روش ها به طور مستقل می توانند به حل مشکل شارژ نشدن باتری لپ تاپ شما کمک کنند. بهتر است هر کدام را با صبر و حوصله انجام دهید تا نتیجه درست بگیرید.
امیدواریم روش های گفته شده برای رفع مشکل شارژ نشدن باتری لپ تاپ برایتان سودمند باشد.
مشتاقانه منتظر نظرات و پیشنهاداتتان هستیم.
منبع: Windows Report
نظرات کاربران