

شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان باعث اختلال در عملکرد تمام کسب و کارها و مراکز علمی، آموزشی، هنری و… شدهاست؛ شرکت گوگل برای حل این مشکل، نرمافزار گوگل میت را ارائه کرده تا تمام کاربران بتوانند Workshop ها، وبینارها و کنفرانسهای کاری خود را به صورت مجازی برگزار کنند. به عنوان مثال اگر شما استاد دانشگاه باشید با استفاده از این پلت فرم، به راحتی میتوانید جلسات درسی خود را آنلاین برگزار نمایید. از این رو ما تلاش کردیم تا در این مقاله نحوه برگزاری کلاس آنلاین در Google Meet را به طور کامل به شما عزیزان آموزش دهیم تا با کمک این نرمافزار به صورت کاملا رایگان، دورههای آنلاین خود را ایجاد کنید.
گوگل میت (Google Meet) چیست؟
سرویس Google Meet یک پلت فرم ویدیو کنفرانس است که با استفاده از آن، کاربران به طور مجازی با هم تعامل برقرار میکنند. تا قبل از سال ۲۰۲۰ برای ارتباط و تماس تصویری از طریق گوگل میت به ناچار میبایست طرح G Suit خریداری میشد اما در حال حاضر کمپانی گوگل دسترسی به این سرویس را برای برگزاری کلاسهای آنلاین به طور رایگان در اختیار عموم قرار داده است.
اگر شما هم برای برقراری ویدیو کنفرانسها و جلسات آموزشی خود میخواهید از یک سرویس کاملا کارامد استفاده کنید، این پلت فرم انتخاب خوبی است.


نحوه دسترسی به گوگل میت
این پلت فرم در تمامی مرورگرها از جمله Chrome، Firefox, Microsoft Edge و … قابل اجراست. اما با توجه به اینکه این پلت فرم ارائهای انحصاری از کمپانی گوگل محسوب میشود، بهتر است که شما هم جهت برقراری ویدیو کنفرانسهای خود یا برگزاری کلاس آنلاین در Google Meet از مرورگر Chrome (کروم) استفاده نمایید.


نحوه ثبت نام در Google Meet
برای پیوستن به یک ویدیو کنفرانس، روشهای مختلفی وجود دارد که باید با توجه به شرایط خود گزینه مناسب را انتخاب کنید. محبوبترین راههای Join شدن به یک گوگل میتینگ به شرح زیر است:
۱- از طریق وارد شدن به حساب کاربری گوگل و توسط هر کدام از محصولات کمپانی گوگل از جمله Google Calendar, YouTube, Gmail, Google Photos و … (ادغام این برنامهها با گوگل میت) جهت استفاده شخصی
۲- از طریق ایجاد حساب کاربری در Google Workspace جهت استفاده کسب و کارها در تجارت
۳- از طریق باز کردن Google Meet در فضای Workspace جهت استفاده ادمینها و سرپرستهای G Suit (گوگل میت از قبل در این فضا گنجانده شده)
پس در ابتدا به کمک یکی از روشهای بالا وارد این پلت فرم شوید تا در ادامه نحوه برگزاری کلاس آنلاین در Google Meet را به شما عزیزان آموزش دهیم.
بیشتر بخوانید: چگونه پرسشنامه آنلاین بسازیم؟


برگزاری جلسات آنلاین در Google Meet با Gmail
اما چگونه از سرویس Google Meet استفاده کنیم؟ شما عزیزان به راحتی میتوانید با طی کردن مراحل زیر جهت برگزاری مجازی ویدیو کنفرانسها، وبینارها و جلسات خود کاملا رایگان در این سرویس، اقدام نمایید.
چنانچه قصد داشتید برای برگزاری کلاس آنلاین در Google Meet از طریق Gmail اقدام کنید، ابتدا وارد حساب کاربری گوگل خود شوید و از تمام شرکت کنندگان در جلسه نیز بخواهید که از Account گوگل خود برای پیوستن به جلسه استفاده کنند و اگر همچین اکانتی ندارند از طریق لینک زیر حتما ثبت نام نمایند.
لینک ثبت نام حساب کاربری Gmail
سپس وارد جیمیل خود شده و از قسمت Meet در سمت راست صفحه بر روی گزینه New meeting کلیک نمایید. اکنون در پنجره جدیدی که باز شده است با انتخاب گزینه Copy meeting invite لینک جلسه را کپی کرده و آن را از طریق گزینه Share via email با شرکتکنندگان به اشتراک بگذارید.
لازم به ذکر است که با کلیک بر روی گزینه Send invite نیز میتوانید شرکتکنندگان را برای حضور در جلسه دعوت کنید.


چنانچه به ویدیو کنفرانسی دعوت شدید برای پیوست به آن جلسه کافی است در قسمت Join a meeting کلیک کرده و کد جلسه را وارد کنید یا اینکه به قسمت دعواتنامهها رفته و آنها را بررسی نمایید.
برگزاری جلسات آنلاین در Google Meet با Google Calendar
حتما این سوال ذهن شما را مشغول کرده است که چگونه میتوان برنامه Google Calendar را با Google Meet ادغام کرد؟
برای رسیدن به جواب این سوال، ابتدا وارد Google Calendar شوید و تاریخی را که میخواهید کلاس یا ویدیو کنفرانس برگزار کنید را مشخص کنید؛ سپس از سمت راست صفحه بر روی آیکن مشخص شده در عکس زیر کلیک و گزینه Meet (Join with Meeting) را انتخاب نمایید.


اکنون شما از طریق برنامه Google Calendar وارد پلت فرم گوگل میت شدید. اگر قصد برگزاری کلاس آنلاین در Google Meet یا یک کنفرانس ویدیویی را دارید بر روی گزینه New meeting کلیک نمایید و چنانچه به یک جلسه آنلاین دعوت شدهاید با قرار دادن کردن کد یا لینک کلاس در کادر Enter a code or link وارد جلسه شوید.


مشاهده نمودید که برای برگزاری جلسات آنلاین در Google Meet به راحتی میتوانید از طریق ادغام کردن سایر محصولات گوگل از جمله گوگل Calendar با گوگل میت اقدام کرده و ویدیو کنفرانسها و وبینارهای خود را برگزار نمایید.
چگونه از ویژگیهای رایگان Google Meet استفاده کنیم؟
شما میتوانید با شرایط رایگانی که کمپانی گوگل در اختیار کاربرانش قرار داده یک ویدیو کنفرانس ۶۰ دقیقهای با حداکثر ۱۰۰ شرکتکننده در گوگل میت با امنیت کامل برگزار نمایید؛ لازم به ذکر است برای افزایش مدیریت حریم شخصی شما توسط Google Meet بهتر است شما و تمام شرکتکنندگان با حساب کاربری گوگل خود وارد شوید. این ویژگیهای رایگان به شرح زیر است:
۱- قابل استفاده در تمامی دستگاهها (کامپیوتر و لپتاپ، Android و iPad ،iPhone و… )
۲- برگزاری جلسات به طور نامحدود (حداکثر ۱۰۰ شرکتکننده)
۳- قابلیت استفاده از زیرنویسهای خودکار در طول جلسات برای شرح بهتر تصاویر
۴- قابلیت مشارکت و تعامل با دیگر اعضای جلسه
۵- قابلیت به اشتراک گذاشتن صفحه نمایش کلاس با دیگر شرکت کنندگان
۶- قابلیت تنظیم میکروفون و دوربین برای کنترل بهتر صدا و تصویر در حین جلسه
۷- قابلیت ادغام با سایر نرمافزارهای گوگل از جمله Google Calendar و Microsoft Office و …
۸- قابلیت تنظیم صفحه نمایش
۹- قابلیت کنترل کردن بقیه شرکتکنندگان توسط میزبان جلسه.
در ادامه به اختصار نحوه تنظیم برخی از این ویژگیهای رایگان گوگل میت را به شما ارائه خواهیم کرد. مطالعه دقیق این موارد به شما عزیزان کمک میکند تا جلسات و ویدیو کنفرانسهای خود را با کیفیت بهتری برگزار نمایید.
بیشتر بخوانید: نحوه طراحی و ساخت آنلاین لوگو به صورت رایگان – آموزش قدم به قدم


تنظیم برخی ویژگیهای ویدیو کنفرانس در سرویس گوگل میت
۱- تنظیم ظاهر و قالب جلسه
یکی از ویژگیهایی که در برگزاری جلسات آنلاین در Google Meet اهمیت دارد ظاهر وقالب جلسه است. جهت تنظیم این ویژگی، ابتدا وارد کلاس شوید و آیکن سه نقطه را انتخاب کنید؛ سپس از منوی باز شده بر روی گزینه Change Layout کلیک نمایید.
اکنون میتوانید یکی از گزینههایی مثل حالت خودکار (Auto)، حالت کاشی (Tiled) و … که کادر Change Layout به شما پیشنهاد میدهد را بر حسب نیاز خود انتخاب کنید. به همین راحتی!


۲-تنظیم نویزهای پس زمینه
شما در گوگل میت به راحتی میتوانید از شر Noise های پسزمینه خلاص شوید و کیفیت صدای خود را بالا ببرید. برای تنظیم و فیلتر کردن نویز ابتدا بر روی آیکن ۳ نقطه کلیک کرده و گزینه Audio را انتخاب نمایید سپس از کادر باز شده گزینه Noise Cancellation را فعال کنید.
۳- ضبط ویدیو جلسه
برای ضبط جلسه بر روی دکمه More کلیک کنید سپس گزینه Record Meeting را انتخاب نمایید. همچنین اگر خواستید تا به فرایند ضبط جلسه پایان دهید، گزینه Stop Recording را انتخاب کنید.
۴-فعال سازی برخی از گزینهها
با ورود به جلسه آنلاین میتوانید برخی از ویژگیهای گوگل میت از جمله میکروفون، دوربین، Caption و… را مطابق با عکس زیر فعال یا غیرفعال نمایید.


سوالات متداول جهت برگزاری کلاس آنلاین در Google Meet


۱- آیا استفاده از سرویس گوگل میت رایگان است؟ بله، دسترسی به این سرویس برای تمام کاربران جهت برگزاری کلاسهای آنلاین با اعمال یک سری محدودیت از جمله محدودیت ۶۰ دقیقهای برای Video Callها رایگان است.
۲- آیا میتوان برنامه Google Calendar را با Google Meet ادغام کرد؟ بله، شما جهت برگزاری کلاس آنلاین در Google Meet میتوانید از سایر محصولات کمپانی گوگل از جمله Microsoft Office, Gmail, Google Calendar و … استفاده نمایید.
۳- آیا باید گوگل میت را روی لپتاپ یا کامپیوتر نصب کنیم؟ خیر، نیازی به این کار نیست زیرا شما با استفاده از مرورگر سیستم خود میتوانید از خدمات این سرویس بهرهمند شوید.
۴- آیا میتوان جلسات آنلاین خود را در Google Meet ضبط کنیم؟ بله، با انتخاب دکمه Activities و کلیک بر روی گزینه Recording در پایین صفحه Meeting به راحتی میتوانید کنفرانسهای خود را ظبط نمایید.
۵- آیا میتوان با گوشی موبایل نیز از سرویس کلاسهای آنلاین گوگل میت استفاده نمود؟ بله این سرویس در تمامی دستگاهها از جمله کامپیوتر، تبلت، iPhone و Android قابل اجراست.
۶- آیا استفاده از Google Meet اینترنت زیادی مصرف میکند؟ چنانچه ارتباط صوتی برقرار شود در هر ساعت حدودا ۱۵۲ مگابایت اینترنت مصرف خواهد شد؛ اما اگر ارتباط به صورت ویدیویی و تصویری باشد در هر ساعت حدودا ۱ گیگابایت از حجم شما استفاده میشود.
۷- آیا در Google Meet میتوان از اطلاعات دیگران سواستفاده نمود؟
خیر، در این سرویس به طور پیش فرض گزینههای جلوگیری از اقدامات ایمنی و ضدهک فعال است. برای امنیت بیشتر با اکانت گوگل خود وارد این پلت فرم شوید.
۸- آیا در گوگل میت میتوان جلسات نامحدود برگزار کرد؟ بله، اما با حداکثر ۱۰۰ شرکت کننده در زمان ۶۰ دقیقه
جمع بندی
در این مقاله نحوه برگزاری کلاس آنلاین در Google Meet و چگونگی استفاده از این سرویس برای بهبود کیفیت ویدیو کنفرانسها، وبینارها و… به شما عزیزان ارائه شد؛ چنانچه این مطلب برای شما مفید واقع شده، لطفا نظرات و سوالات خود را از طریق کامنت با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.
منبع: Ditchthattextbook
خیلی خیلی ممنون از اطلاعات مفید و خلاصتون.موفق و مانا باشید :))))))